RFSU

Untitled-14

Gamification

Namn: Kapten Kondom – For Fuck Safe

Problem
RFSU har noterat en attitydförändring bland unga, där oskyddat sex lett till en drastisk ökning av könssjukdomar. De behöver hjälp att hitta nya vägar att kommunicera till den yngre målgruppen och få dem att förstå riskerna med oskyddat sex.

Insikt
De flesta ungdomar i spannet 14-18 har idag en smartphone, som de bär med sig överallt. En fräsch studie visar även att mobilspelandet i målgruppen med smartphone uppgår till 85% av användarna.

Lösning
Vi introducerar mobilspelet ”Kapten Kondom”. Spelet utspelar sig i svenska städer, där den fruktansvärda antagonisten Professor HIVIL och hans könssjukdomar tagit kontrollen över gator och torg. Som jordens sista hopp är det upp till den latexmaskerade androgyna superhjälten Kapten Kondom att ta sig an utmaningen att rädda världen. Genomförda banor följs av informativ text, och high-score ger poäng som kan användas i RFSU:s onlineshop.Kommentera

GBG.kex.Front
Göteborgs Kex
RFSU.front
RFSU
YRGO.Front
YRGO
Gbg.food.front
Gothenburg Food Trucks