Gothenburg Food Trucks

 

11401076_10152861289188062_8430348340330844284_n

Film: https://www.youtube.com/watch?v=hvbXKo_6brM

Gothenburg Food Trucks

Namn: Av jord är du kommen.

Problem
Köpcentrumet Nordstan ska i samarbete med Gothenburg Food Trucks öppna en food court. GFT är relativt nya, men har med sina ekologiska rätter redan en etablerad kundkrets. Deras nya placering sätter dem i direkt konkurrens med snabbmatkedjorna som redan finns i Nordstan. De behöver visa för nya målgrupper att deras mat är bättre än snabbmat, men vill samtidigt inte skryta om sitt ekologiska ställningstagande.

Insikt
För några år sedan florerade videos som visade hur cheeseburgare kunde överleva i åratal utan några mögelangrepp. Många konsumenter äcklades då över den mängd konserveringsmedel som använts. Ekologiska varor, som GFT använder sig av, har sämre hållbarhet. Att något ruttnar är alltså ett gott tecken på att maten innehåller rena råvaror.

Lösning
Umamiburger VS Cheesburger. Efter konsultation med en mikrobiolog byggdes en fotostudio. De båda hamburgarna placerades bredvid varandra under varsitt lock. Varje halvtimme, under 15 dagar, togs locken av och båda burgarna fotograferades. Detta resulterade i en spännande stop-motion film.

Ett DR skickades även ut till de företag som sitter i Nordstan. Även där användes insikten kring hur ekologisk mat blir till jord, och växer på nytt. Vi fyllde deras vanliga matlåda med en odling krasse, och ett välkomstbrev som förklarade vilka vi var. Till krassen följde även med ett enkelt recept för en härlig hamburgerdressing baserat på just krassen.

Gothenburg Food Trucks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen